Битката на педагожката доведена до успешен край. Плаща само 200 лв.,

...
Битката на педагожката доведена до успешен край. Плаща само 200 лв.,
Коментари Харесай

Можело! Голям обрат с учителката, получила 17 000 лв. сметка за телефон!

Битката на педагожката доведена до сполучлив край. Плаща единствено 200 лева, колкото е бил лимитът за разноски.

Учителката по музика Полина Алексиева няма да заплаща 17 хиляди лв. сметка за мобилен телефон.

Щастливата развръзка показа пред " България Днес " педагожката, откакто борбата й за правдивост бе доведена до сполучлив край. Преподавателката в едно от най-престижните столични частни учебни заведения ще заплати 200 лева за мобилните услуги, колкто е избраният й предел на разноски.

" Това демонстрира, че с интензивност и отстояване на правата човек може да прекатурва обстановката в своя изгода. Да не стои безразличен в профил, а да се бори с несправедливост, институции и/или нагли институции в държавен или частен бранш ", показа пред вестника Алексиева.

Както преди време писахме, колосалната сума вгорчи първия образователен ден на преподавателката. Педагожката прекарва няколко часа в Сърбия, които се оказват " златни " за портфейла й.

Всичко стартира от есемес от мобилния оператор, че Полина би трябвало да изпрати известие за удостоверение, в случай че желае да има интернет в западната ни съседка. Тарифата е закована на 117 лв., без да стане ясно на потребителя за какъв пакет тъкмо става въпрос и за какво тъкмо тази сума е закрепена.

Въпреки че цената е огромна, Алексиева изпраща есемес поради необходимост на използването на мобилни данни. Лимитът на сметката й е 200 лева и тя е спокойна за крайната сметка.

Вместо това се случва нещо шокиращо за учителката по музика. Малко откакто се връща в България, Полина получава уведомление, че настоящата й сметка е 15 101,20 лева без Данък добавена стойност. А на 9 септември идва и фактурата с начислено Данък добавена стойност - повече от 17 000 лева

Какво се оказва?

" Наричало се билшок. Пускаш си интернет сякаш, само че те ти изключват лимита. В есемесите от оператор не излиза наяве, тъй като са написани неясно и подвеждащо. Разбираш късно, че правиш сметка от хиляди, тъй като имало 24-часово синхронизиране, а по-късно на своя земя и още веднъж начисляване на Данък добавена стойност. В контракта тази информация не е дадена. Била съм и преди отвън България, употребила съм интернет - не съм имала в никакъв случай такива проблеми ", споделя Алексиева.

След като преподавателката сигнализира в обществените мрежи за бруталната сума, която би трябвало да заплати, се включват голям брой хора, попадали в същата обстановка или имащи свои близки, минали по сходния път, със препоръки да потърси правата си по законов път.

" На уеб страницата общите условия по-късно са ъпдейтнати, а и си ги трансформират регулярно. Знаят доста добре какво са създали. След тази обстановка на уеб страницата им стратегиите са сменяни неколкократно. За разлика от преди, към сегашния миг към този момент има и " пакети за Балканите ". Преди това нямаше. Споделям опита си, с цел да се предпазите ", добавя педагожката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР